Ο παιδικός καρκίνος, νευροβλάστωμα και η Αλόη Βέρα

Ο παιδικός καρκίνος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω αύξησης της μόλυνσης των τροφών και των υδάτων αλλά και λόγω των γενετικών ανωμαλιών, μεταλλάξεις , των χρωματοσωμάτων του ανθρώπου. Ο παιδικός καρκίνος αποτελεί σήμερα την δεύτερη αιτία θανάτου στα παιδιά μετά τα ατυχήματα.

Το νευροβλάστωμα είναι ένας συνήθης συμπαγής όγκος της παιδικής ηλικίας που κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία που ανήκουν το σάρκωμα Ewing, και τα μη Hodgkin λεμφώματα, νευροεκτοδερμικοί όγκοι, σαρκώματα μαλακών μορίων κ.α.

Το νευροβλάστωμα προέρχεται από τα αρχέγονα κύτταρα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος , τα οποία μεταναστεύουν , διαφοροποιούνται και εγκαθίσταται σε διάφορες θέσεις δημιουργώντας έτσι το συμπαθητικό νευρικό σύστημα .

Ανάλογα του ιστολογικού τύπου η πρόγνωση και η αντιμετώπιση είναι διαφορετική.

Η σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση περιλαμβάνει την χειρουργική αφαίρεση του όγκου από έμπειρο εξειδικευμένο παιδοχειρουργό, ή την χημειοθεραπεία η οποία γίνεται σε εξειδικευμένο παιδιατρικό κέντρο και σε μερικές περιπτώσεις γίνεται και ακτινοβολία .

Η συμβολή του παιδοχειρουργού συνιστάται στην βιοψία αλλά και στην αφαίρεση του όγκου ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται .

Η ολική αφαίρεση έχει ένδειξη σε αρχικά στάδια και όταν ο όγκος είναι μικρός .

Όταν το στάδιο είναι προχωρημένο γίνεται πρώτα χημειοθεραπεία βιοψία και στην συνέχεια η ολική αφαίρεση του όγκου. Η ακτινοθεραπεία παραμένει θεραπεία δεύτερης επιλογής λόγω επιπλοκών.

Σε προχωρημένα στάδια μπορεί να γίνει η μεταμόσχευση μυελού των οστών και χορήγηση του ραδιοισοτόπου I/MIBG.

Η Αλόη Βέρα είναι ένας μικρός κάκτος Στον χυμό των φύλων της Αλόης περιέχονται 80 φαρμακευτικές ουσίες που αποδεδειγμένα έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Η Αλόη Βέρα έχει βιταμίνες που επιβραδύνουν την ανάπτυξη του όγκου, χρωροφύλλη που έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες .

Περιέχει ανθρακινόνες . Η ανθρακινόνη Εμοδίνη έχει χρησιμοποιηθεί σε ειδικά πρωτόκολλα από Ιταλούς ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πάντοβας σε παιδιά με συμπαγείς όγκους με ενθαρρυντικά αποτελέσματα .

Η Αλόη Βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά είτε κατά την διάρκεια της χημειοθεραπείας είτε μετά από την χειρουργική επέμβαση .

Βοηθά στην αποτοξίνωση, αυξάνει τα αντισώματα , διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα , βοηθά στην ανάπλαση των στοιχείων του αίματος λόγω του ενζύμου και των βιταμινών.

Είναι ένα άριστο ανανεωτικό ενεργειακό και βοηθητικό σκεύασμα .

Από την προσωπική εμπειρία σε παιδιά με ανεγχείρητους καρκίνους ή δύσκολους όγκους που δεν είναι εύκολο να αφαιρεθούν χειρουργικά εξ ολοκλήρου η Αλόη Βέρα έχει βοηθήσει αρκετούς , βεβαίως σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους/ χημειοθεραπεία, χειρουργική και ακτινοβολία ./

20/30 Αλόης Βέρα με γεύση ροδάκινου τρεις φορές ημερησίως αναμεμειγμένο με χυμούς φρούτων προσφέρουν στον ταλαιπωρημένο οργανισμό του πάσχοντος παιδιού βιταμίνες, ένζυμα , σίδηρο, ασβέστιο, αμινοξέα αλλά και την αντικαρκινική ανθροκινάση εμοσίνη.

Από τον Θεόδωρο Ντόλατζα

Παιδοχειρουργό Δ/ντή Ά Παιδοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Και την Δέσποινα Μυλωνάκη

Χειρουργό

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών