Λαπαροσκοπική τοποθέτηση Γαστρικού Δακτυλίου

Λαπαροσκοπική τοποθέτηση Γαστρικού Δακτυλίου (κατηγορία I )

laparoscopyΠρόκειται για την πιο δημοφιλή περιοριστικού τύπου ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας.
Ενας δακτύλιος σιλικόνης τοποθετείται γύρω από το ανώτερο μέρος του στομάχου δημιουργώντας ένα μικρό γαστρικό θάλαμο (νεοστόμαχο) που επικοινωνεί με το υπόλοιπο στομάχι με ένα στόμιο περίπου ενός εκατοστού.

Η ποσότητα τροφής που καταναλώνεται περιορίζεται στο νεοστόμαχο καθυστερώντας τη διάβασή της προκαλώντας άμεσα την αίσθηση κορεσμού. Κατόπιν περνάει στο δεύτερο θάλαμο (κυρίως στομάχι) και προωθείται φυσιολογικά προς το έντερο. Με ένα ειδικό σύστημα καθορίζεται ο περιορισμός της προσλαμβανόμενης τροφής ανάλογα με τη σύσφιξη του δακτυλίου σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή και την απώλεια των κιλών κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Πλεονεκτήματα της Μεθόδου
Η θεραπεία της νοσογόνου παχυσαρκίας με γαστρικό δακτύλιο είναι η πλέον κοινά αποδεκτή και παγκοσμίως διαδεδομένη αφού αποτελεί την απλούστερη περιοριστικού τύπου επέμβαση και τη μοναδική χειρουργική επιλογή η οποία είναι πλήρως αναστρέψιμη.

Η επέμβαση πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά και δεν παρεμβαίνει στην ανατομία του πεπτικού σωλήνα. Εχει πολύ μικρή παραμονή στο νοσοκομείο (1 ημέρα), ταχύτατη ανάρρωση και άμεση επαναφορά στην εργασία και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Γιατί να ζητήσω τον «μαλακό» Γαστρικό Δακτύλιο της Α.Μ.Ι.;
Είναι ο μοναδικός μαλακός δακτύλιος κατασκευασμένος από 100% ιατρική μαλακή σιλικόνη με κύριο χαρακτηριστικό του την χαμηλή πίεση σε αντίθεση με άλλους δακτυλίους που κυκλοφορούν στην αγορά. Η εσωτερική του πίεση είναι πολύ μικρότερη με αποτέλεσμα η επιφάνεια να παραμένει λεία (χωρίς πτυχώσεις) με περιμετρική κάλυψη του στομάχου 360.Εχει σχεδιαστεί με την υποστήριξη και γνώση χειρουργών με περισσότερα από τριάντα (30) χρόνια εμπειρία στην έρευνα και χρήση γαστρικών δακτυλίων. Ο γαστρικός δακτύλιος Soft Gastric Band Premium της Α.Μ.Ι. έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες ασθενείς με άριστα αποτελέσματα.